09-12.2010

W trakcie rejestracji do KRS – jeszcze jako grupa nieformalna „Fanatycy Buchających Garów” od września do końca grudnia 2010 realizowaliśmy projekt pn. „Kuchnia laboratorium życia” w ramach programu „Młodzież w działaniu”. Projekt dotyczył nauki makrobiotycznego odżywiania i gotowania. Udział w nim wzięło łącznie 65 osób. Projekt składał się z kampanii plakatowo-ulotkowej i medialnej, cyklu 10 cotygodniowych warsztatów, Festiwalu Zdrowego Odżywiania oraz nakręcenia i wyemitowania filmu dokumentalnego w lokalnych mediach.

buchające gary buchającegary1

02.11.2010
Uzyskaliśmy osobowość prawną, zostaliśmy zarejestrowani w KRS jako Fundacja.

26-28.11.2010
Uczestniczyliśmy w szkoleniu pn. „Szkolenie liderów animacji lokalnej”, w ramach projektu „Nasza przyszłość w naszych rękach”, które odbyło się w Lubiatowie.

11-12.2010
Fundacja Rozwoju Holistycznego włączyła się w organizację VII edycji Magazynów Św. Mikołaja – największej lokalnej akcji aktywizującej młodzież ze szkół ponadpodstawowych i ponadgimnazjalnych z terenu Gorzowa Wlkp., organizowanej przez Fabrykę Aktywności Młodych.