10-12.2011

W tym czasie nasza organizacja była Partnerem Fabryki Aktywności Młodych, w akcji „Magazyny Św. Mikołaja”, która zaangażował 500 wolontariuszy ze szkół ponadpodstawowych i ponadgimnazjalnych. Akcja uzyskała Honorowy patronat Prezydenta i Rady Miasta Gorzowa Wlkp. oraz Kuratora Oświaty.

20-21.09.2011

Członkowie naszej Fundacji wzięli udział w „Szkoleniu z zakresu pisania, realizowania i rozliczania projektów”, organizowanym przez Fundacje Rozwoju Demokracji Lokalnej w Jesionce.

08-12.2011

Od sierpnia do grudnia Fundacja była partnerem Akademii Aktywności Młodych i Lubuskiego Punktu Informacyjnego Europe Direct, w przeprowadzeniu konkursu „Poszukiwany Poszukiwana” na najbardziej zaangażowanych w pracę wolontariacką wolontariuszy i animatorów. Konkurs realizowany był w 480 szkołach ponadpodstawowych i ponadgimnazjalnych województwa Lubuskiego.

04-12.2011

Od kwietnia do grudnia 2011 Fundacja współpracowała z Gorzowskim Stowarzyszeniem Studentów. Była realizatorem poszczególnych zadań w projekcie „Wolontariat łączy pokolenia”, realizowanym dla Urzędu Marszałkowskiego Woj. Lubuskiego.

18-19.04.2011

Członkowie Fundacji wzięli udział w odbywającej się w Warszawie „IV DOROCZNEJ KONFERENCJI NA RZECZ AKTYWIZACJI I ROZWOJU SPOŁECZNOŚCI LOKALNYCH”, organizowanej przez Krajowy Ośrodek EFS i Stowarzyszenie CAL.

22-23.01.2011

Udział w szkoleniu unijnym dotyczącym tworzenia projektów pn. „Od pomysłu do projektu” w ramach programu „Młodzież w działaniu”, organizowanym przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji w Zielonej Górze.

15.01-15.02.2011

Współrealizacja projektu „W poszukiwaniu Zaginionej Serotoniny” w ramach programu ‘Młodzież w działaniu ‘, mającego za zadanie zachęcić mieszkańców Gorzowa do poszukiwania „hormonu szczęścia”, czyli zaginionej serotoniny. Dla mieszkańców Gorzowa zorganizowane zostały ciekawe warsztaty, a także możliwość bezpłatnego udziału w zajęciach tai chi, jogi, relaksie w grocie solnej i wykładach dot. naturalnego odżywiania z zakresu makrobiotyki. Współpracując z Kinem 60 Krzeseł przygotowaliśmy bezpłatny „Festiwal Filmów Optymistycznych”. Punktem kulminacyjnym obchodów był happening ”Kosmiczne Lęki’’. W kosmos miało poszybować 1000 chińskich lampionów z wypisanymi przez gorzowian lękami, niestety bardzo silny wiatr trochę utrudnił nam to zadanie.

kosmiczne lęki